Antena 3 CNN Economic Auto Reguli de circulație, modificate pentru mopede și motociclete. Klaus Iohannis a promulgat legea

Reguli de circulație, modificate pentru mopede și motociclete. Klaus Iohannis a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică anumite reguli de circulație pentru mopede și motociclete, pe drumurile din România.

lege mopede motociclete trusa prim ajutor
Mopedele și motocicletele pot circula fără triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor. Klaus Iohannis a promulgat legea Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   14:40

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a avea supra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

Legea completează articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

"Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate", potrivit legii promulgată marți.

Camera Deputaţilor a aprobat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close