Antena 3 CNN Economic Auto Invazia second-hand-urilor. 60% din maşinile înmatriculate în octombrie au fost la mâna a doua

Invazia second-hand-urilor. 60% din maşinile înmatriculate în octombrie au fost la mâna a doua

Invazia second-hand-urilor. 60% din maşinile înmatriculate în octombrie au fost la mâna a doua
14 Noi 2008   •   10:59

Piaţa maşinilor second-hand pare să câştige tot mai mult teren, în faţa autoturismelor noi. Aşa se explică creşterea semnificativă a înmatriculărilor la maşinile vechi înregistrată în ultima perioadă.
Românii s-au orientat, în acest an, spre maşinile second-hand de import. Adică şase din zece maşini înscrise în circulaţie luna trecută au fost maşini la mâna a doua.
Cel puţin aşa indică datele furnizate de Serviciul de Înmatriculări. În primele 10 luni ale acestui an numărul maşinilor second-hand înmatriculate s-a dublat, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Iar principalul motiv pare să fie chiar controversata taxă auto. Adică de la intrarea în vigoare a acesteia, numărul maşinilor mai vechi de zece ani puse în circulaţie a crescut de cinci ori, de la 14.000 la 74.000 de unităţi.
Maşinile rulate se vând cel mai bine în vestul ţării, în judeţe precum Clujul sau Timişul, se arată în cotidianul Adevărul. O spun datele statistice. Motiv pentru care şi numărul maşinilor second-hand puse în circulaţie aici este cel mai mare din ţară.
În Capitală şi în celelalte oraşe din sud-est numărul maşinilor de mâna a doua îl depăşeşte rareori pe cel al maşinilor noi. În ceea ce priveşte mărcile preferate de români- cele germane sunt în top, atât la capitolul maşini noi, cât şi la capitolul autoturisme rulate.
Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close