Aproape toate dispozitivele instalate de autorităţile locale din întreaga ţară au fost suspendate de mai bine de 10 zile.
Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a dispus verificarea contractelor de achiziţie a radarelor fixe din ţară.
Conducătorii care depăşesc limita legală de viteză în localitate nu vor mai putea fi amendaţi dacă sunt surprinşi de radarele fixe. Poliţia rutieră a decis interzicerea acestor radare pe toate arterele din ţară, cu excepţia Drumului Naţional 1.
În urma acestei decizii, autorităţile locale se aşteaptă ca rata accidentelor de pe raza localităţilor să crească.
Radarele fixe aduceau bani mulţi la bugetele autorităţilor locale, iar acum, în urma deciziei de suspendare a aparatelor, veniturile administraţiilor locale vor scădea.
Şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră, comisar-şef Lucian Diniţă, susţine, însă, că nu se aşteaptă la o creştere a numărului de accidente din cauza scoaterii radarelor fixe.
"Trebuie regândit modul de acţiune în situaţia în care radarele fixe au fost scoase", a declarat acesta.
Lucian Diniţă a mai precizat că "radarele fixe nu sunt ilegale".
Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a aplicat deja amenzi în valoare de 140.000 de lei pentru două primării.
Antena3.ro