Şoselele din România au devenit un adevărat pericol pentru şoferi. Artere intens circulate precum DN2, DN6, sau DN1C se numără printre cele mai periculoase din punctul de vedere al riscului de accidente grave, potrivit celui mai recent studiu al Direcţiei Generale de Politie Rutieră.
Şoferii nevoiţi să tranziteze DN 6 trebuie să fie cu ochii în patru. Şi asta pentru că numărul accidentelor grave înregistrate pe această arteră a crescut cu 16 la sută în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Mai precis 82 de accidente grave, în urma cărora 46 de oameni şi-au pierdut viaţa. Ceea ce înseamnă cu 6 la sută mai multe victime decât în 2008.
Situaţia este la fel de gravă şi pe DN1C, unde s-au înregistrat, anul acesta, nu mai puţin de 36 de accidente grave în care 10 oameni au murit, iar alţi 36 au fost grav răniţi.
Semnal de alarmă şi pentru DN2. 96 de accidente grave în primele şase luni ale anului, soldate cu peste 100 de victime, dintre care 52 de morţi şi 77 de răniţi grav.
La polul opus în schimb, printre rutele nominalizate de poliţişti ca fiind cele mai sigure se numără Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sibiu-Alba-Cluj-Oradea, Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat - Focşani-Bacău sau Braşov-Sighisoara-Târgu Mureş.
Acestea sunt drumurile pe care au avut loc cele mai multe accidente, în prima jumătate a anului 2009:-DN2- 96 de accidente grave, 52 morţi
-DN6- 82 de accidente grave, 46 morţi
-DN1C- 36 de accidente grave, 10 morţi
Antena3.ro