Comisarul se va alege cu dosar penal şi nu va mai avea dreptul să se urce vreodată la volan.
Un caz similar s-a petrecut şi la Botoşani, unde şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor a provocat un accident de circulaţie chiar în centrul oraşului, după ce s-a urcat beat a volan.
Ca să iasă basma curată, omul legii a încercat să-l mituiască cu 1500 lei pe şoferul cu care s-a tamponat numai să nu-l ia în primire colegii de la rutieră.
Neînduplecaţi de urgenţele colegului lor, poliţiştii de la rutieră vor începe o anchetă în acest caz.
Pentru fapta sa, şeful de la fraude va ramane pieton în urmatoarele 90 de zile şi va suporta daunele materiale produse plus amenda contravenţională de 324 de lei.
În timp ce unii se urcă beţi la volan, o familie întreagă a fost rănită, marti noapte, într-un grav accident de circulaţie petrecut la ieşirea din Craiova, după ce şoferul a încercat o depăşire fără să se asigure. A văzut târziu că din faţă venea un TIR, a tras de volan încercând să evite impactul, dar s-a izbit de un stâlp aflat pe marginea drumului. În maşină se aflau cinci oameni, printre care şi doi copii.
Bilanţul ar fi putut fi tragic, stâlpul în care s-a oprit maşina fiind amplasat chiar în faţa unui bar. Oamenii din local au privit îngroziţi cum maşina, scăpată de sub control, venea în viteză direct spre ei.
Potrivit medicilor, oamenii sunt acum în afara oricărui pericol.
În judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Galaţi, Timiş, Bacău, în municipiul Bucureşti şi pe A1au mai avut loc 36 de accidente, în urma cărora 15 persoae şi-au pierdut viaţa, iar alte 39 au fost grav rănite. Potrivit Inspectoratului General al Poliţei Române, viteza nedaptată la condiţiile de drum, precum şi imprudenţa în conducere au fost principalele cauze ale producerii acestor accidente. În cazurile în care pietonii au fost cei vinovaţi de producerea accidentelor, traversarea neregulamentară a drumului public a reprezentat, în continuare, principala cauză a incidentelor rutiere.
Antena3.ro