Antena 3 CNN Economic Auto Indisciplina şoferilor şi drumurile proaste - cocteil mortal în România

Indisciplina şoferilor şi drumurile proaste - cocteil mortal în România

Indisciplina şoferilor şi drumurile proaste - cocteil mortal în România
15 Sep 2007   •   20:13

În opinia Agenţiei France Presse, miile de accidente care au loc anual au transformat România într-una dintre cele mai periculoase ţări europene. Aceasta aminteşte de accidentul produs miercuri în apropiere de Cluj. Cinci persoane au murit şi alte şapte au fost rănite după ce un tir a lovit în plin un cortegiu funerar. Jurnaliştii menţionează că autorităţile din Cluj au decis, ulterior, ca astfel de cortegii care se deplasează pe drumurile publice să fie semnalizate cu steguleţe sau veste reflectorizante şi să fie însoţite de echipaje de poliţie.

Agenţia citează responsabili din cadrul Poliţiei Române, care susţin că accidentele provocate de starea proastă a drumurilor reprezintă ?un specific românesc?. Peste 6.600 de accidente rutiere au avut loc în România, anul trecut, cu 7,2% mai mult decât în 2005. Numărul deceselor a ajuns la 2.464. În timp ce autorităţile încearcă să reducă acest procent, bilanţul s-a agravat încă din primul semestru al acestui an. Numărul accidentelor a crescut cu 11,8%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit experţilor, aceste cifre îngrijorătoare se datorează stării precare a drumurilor dar şi neatenţiei şoferilor. Jurnaliştii atrag atenţia şi asupra faptului că în ultimii ani numărul vehiculelor a crescut foarte mult, fiind aproape dublu faţă de cel din 1990. În timp ce infrastructura nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close