Antena 3 CNN Economic Auto În 2007, Capitala României intră în renovare

În 2007, Capitala României intră în renovare

În 2007, Capitala României intră în renovare
09 Feb 2007   •   21:00

Municipalitatea ne-a anunţat că la primăvară se deschide din nou sezonul şantierelor. Edilii vor să investească un miliard de euro în asfalt, borduri, pasaje şi parcări. Edilii Capitalei au la dispoziţie, pentru 2007, peste 1.6 miliarde de euro. Dintre aceştia, aproape un miliard de euro vor fi investiţi în infrastructură. La primăvară încep lucrările de asfaltare pe aproape 200 de bulevarde. Se construiesc şi zeci de pasaje şi parcări. Toate în cele mai aglomerate zone ale oraşului. Practic, oraşul va intra în renovare.

Printre lucrările importante ce se vor desfăşura în acest an - unele dintre ele începute anul trecut - se numără pasajul de la Basarab, cel de la D-na Ghica (care va asigura legătura dintre cartierele Colentina şi Pantelimon) şi cel de pe Şoseaua Pipera (care va face legătura cu bulevardul Barbu Văcărescu).

De asemenea, se va lucra la supralărgirea bulevardelor care fac legătura cu autostrăzile A1 (Bucureşti - Piteşti) şi A2 (Bucureşti - Constanţa), a arterei Prelungirea Ghencea-Domneşti şi pe Şoseaua Giurgiului. Tot în 2007, se va moderniza şi Pieţa Revoluţiei, precum şi pasajele rutiere Muncii şi Obor (liniile de tramvai vor supratraversa cele două pasaje).

Pe de altă parte, traficul rutier va fi dat peste cap şi datorită lucrărilor pe bulevardele Dimitrie Cantemir, Ştirbei Vodă, G-ral Berthlot, Luterană şi Ion Câmpineanu, precum şi pe Şoseaua Colentina şi Calea Moşilor. De asemenea, zona ultracentrală va fi blocată timp de un an, perioadă în care se vor derula lucrările de supralărgire a diametralei nord-sud Piaţa Victoriei - Buzeşti ? Berzei.

De asemenea, se va lucra pe Şoseaua Nicolae Grigorescu, pe Şoseaua Olteniţei, Bulevardul Niţu Vasile, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Progresului (Trafic Greu), Şoseaua Mihai Bravu, Bd Nicolae Titulescu, Şoseaua Chitilei, Ion Ionescu de la Brad sau Şoseaua Grozăveşti. Va intra în renovare şi calea de acces în cartierul Drumul Taberei.

Iar pe lângă toate acestea, Municipalitatea vrea să mai construiască şi parcări, în cele mai aglomerate zone din Bucureşti: Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Amzei, Piaţa Revoluţiei, Gara de Nord.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close