Antena 3 CNN Economic Auto Imbulzeală la sediile RAR, din cauza creşterii taxei de poluare

Imbulzeală la sediile RAR, din cauza creşterii taxei de poluare

Imbulzeală la sediile RAR, din cauza creşterii taxei de poluare
Foto: Antena 3
15 Noi 2010   •   23:25

Statul cere taxe după taxe iar românii se chinuie să supravieţuiască. Se vede cel mai bine la sediile RAR unde e îmbulzeală după ce s-a aflat că la anul taxa de poluare s-ar putea mări. La Registrul Auto din Bistriţa, de exemplu, valul de înmatriculări a dublat programul de lucru.

Toti oamenii care stau la aceste cozi s-au speriat când au auzit cât de mari vor fi taxele la anul. Aşa că şi-au schimbat maşinile cu căteva luni mai repede decât aveau de gînd. Cele mai multe maşini care au trecut pe aici sunt Euro 3 si 4 cumpărate în Germania sau Franţa. Acum plătesc cîteva sute de euro, la anul ar fi plătit cu 2000 de euro mai mult.

Au fost şi cîteva maşini Euro 5 înmatriculate. Şi posesorii lor s-au gărbit. Acum le pot înmatricula fără taxe. La anul ar fi dat cîteva sute de euro.

Ca să nu dea la anul şi 2000 de euro pentru o maşină second hand, românii şi-au cumpărat maşini de pe acum. În Arad, numărul înmatriculărilor a crescut cu 30%.

Aşa că în Bistriţa s-au dublat turele la Registrul Auto. Oricum până la sfârşitul lunii nu mai e loc de programări.

Aglomeraţie la sediile RAR, din cauza creşterii taxei de poluare


Cele mai multe înmatriculări s-au făcut pentru maşini Euro 3 şi Euro 4. Pentru prima categorie anul viitor taxa ar fi fost mai mare chiar şi cu 3000 de euro. La anul nu scap nici şoferii cu maşini euro 5. 2011 îi aşteaptă cu taxă de poluare între 90 şi 500 de euro.

 

×
Subiecte în articol: RAR taxa de poluare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close