Antena 3 CNN Economic Auto Iarna a cuprins România. Vedeţi care sunt drumurile afectate de ninsoare

Iarna a cuprins România. Vedeţi care sunt drumurile afectate de ninsoare

Iarna a cuprins România. Vedeţi care sunt drumurile afectate de ninsoare
23 Noi 2008   •   11:05

Bucureştenii au avut parte de primii fulgi de nea din acest sezon sâmbătă seară, când temperatura a mai scăzut iar ploaia de peste zi s-a transformat treptat în lapoviţă şi chiar ninsoare. Vremea se menţine rece în Capitală, pentru această perioadă a anului, urmând ca în noaptea de sâmbătă spre duminică temperatura să nu depăşească -5 - -4 grade Celsius. În acelaşi timp, zonele din centrul şi sud-vestul ţării se află sub atenţionare cod galben de vreme rece, valabilă pentru intervalul 21 noiembrie, ora 22.00 - 23 noiembrie, ora 18.00. Vremea nefavorabilă a afectat circulaţia rutieră pe numeroase drumuri din ţară.
Primii fulgi de zăpadă din acest sezon în cartierul Titan din Bucureşti

În pasul Tihuţa s-au format deja troiene de zăpadă. După trei zile de ninsoare, stratul de zăpadă depăşeşete jumătate de metru. Utilajele de deszăpezire nu fac faţă. Curăţă după care, în urma lor, zăpada se aşterne la loc. Zăpada şi poleiul afectează traficul rutier pe mai multe drumuri din ţară. În judeţul Harghita se circulă greu pe DN 13A între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa şi pe DN12 A între Miercurea Ciuc şi Comăneşti.
Între 15 şi 20 de maşini de mare tonaj, neechipate de iarnă au blocat duminică traficul în zona pasului Tihuţa, între kilometrii 110 şi 111, anunţă şeful Secţiei Bistriţa de la Drumuri Naţionale, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, maşinile nu mai pot înainta şi trebuie tractate cu utiljae speciale.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, duminică după-amiază, pe DN 1, în zona oraşului prahovean Comarnic, unde ninge abundent, iar vizibilitatea este redusă, şoferii fiind nevoiţi să conducă cu viteze de cel mult 20-30 de kilometri la oră. Probleme şi în judeţul Maramureş pe DN 18 în pasul Gutâi unde ninge viscolit. Se circulă în condiţii de iarnă şi în Dâmboviţa pe drumul judeţean 714.
Poliţiştii de la Rutieră avertizează că pe toate drumurile naţionale din judeţul Braşov carosabilul este umed iar în zonele împădurite există pericolul formării poleiului. Autorităţile au intervenit şi au împrăştiat material antiderapant. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au avut loc mai multe accidente rutiere. Pe A1 s-au produs şapte tamponări, iar pe autostrada Soarelui au avut loc trei astfel de accidente din cauza poleiului format în jurul unui pod.
Autorităţiile îi roagă totodată oameni să nu de-a la o parte zăpada din faţa caselor pe şosea pentru a nu îngreuna şi mai mult circulaţia rutieră.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close