Antena 3 CNN Economic Auto IAA 2007 prezintă: Nissan Mixim (VIDEO & FOTOGRAFII INEDITE)

IAA 2007 prezintă: Nissan Mixim (VIDEO & FOTOGRAFII INEDITE)

IAA 2007 prezintă: Nissan Mixim <font color=red>(VIDEO & FOTOGRAFII INEDITE)</font>
19 Sep 2007   •   11:00

Conceptul Nissan Mixim a sosit la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA 2007) cu un design spectaculos şi un interior futurist, demn de scenele din Star Trek. O maşină care pune preţ şi pe protecţia mediului înconjurător, Mixim face parte din Nissan Green Program, planul constructorului nipon de dezvoltare a unor automobile ecologice. Caroseria are panouri asemănătoare faţetelor unui diamant, cu două prize de aer în spatele uşilor, faruri cu tehnologie LED şi geamuri laterale triunghiulare.

Scaunul şoferului este amplasat în poziţie centrală şi este flancat de încă două locuri pentru pasageri, drept pentru care habitaclul dă impresia unui cockpit, iar panoul de bord şi volanul sunt sustrase parcă din visul unui fan înrăit de Need For Speed. În afara celor trei scaune disponibile, al patrulea se află pliat, în spatele scaunelor din faţă.

Mixim este propulsat de două motoare electrice ?Nissan Super Motor? (câte unul pe fiecare punte) şi foloseşte baterii litiu-ion foarte compacte, oferind astfel tracţiune integrală şi o autonomie surprinzătoare pentru un vehicul electric. Cu o lungime de 3,7 m, un ampatament de 2,5 m şi o greutate de doar 950 de kg, Mixim este mai scurt, mai spaţios, mult mai jos şi mai uşor decât modelul supermini Nissan Micra, şi se poate dovedi mai rapid decât se aşteaptă specialiştii. Din păcate însă, conceptul nu va intra în producţia de serie.

GALERIE FOTO. Sursa: tuningnews.net



Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close