Antena 3 CNN Economic Auto Hyundai prezintă conceptul ix-onic, urmaşul crossover-ului Tucson (FOTO)

Hyundai prezintă conceptul ix-onic, urmaşul crossover-ului Tucson (FOTO)

Hyundai prezintă conceptul ix-onic, urmaşul crossover-ului Tucson (FOTO)
18 Feb 2009   •   16:18

Hyundai a prezentat azi ultimul său concept car, înaintea debutului care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, informează worldcarfans.com. Denumit Hyundai ix-onic, acesta va fi generaţia a doua a lui Tucson.
Conceptul are şi un motor nou-nouţ, gata de a intra în producţia de serie. Propulsorul de 1.6 litri dezvoltă 173 cai putere şi are emisii foarte mici, de 149 grame CO2 pe kilometru. Potrivit worldcarfans.com acest motor ar putea fi montat şi la alte modele Hyundai, precum i30.
Noul crossover se va numi Hyundai iX35, de îndată ce va intra în producţia de serie. Potrivit companiei producătoare, versiunea de serie va arăta la fel ca şi conceptul, cu mici excepţii. Luminile, barele şi alte materiale vor fi schimbate însă linia şi forma automobilului va rămâne aceeaşi.
Conceptul cu patru locuri măsoară 4.4 metri în lungime, 1.85 metri lăţime şi 1.65 metri în înălţime. Designul ix-onic şi iX35 a fost realizat de filiala europeană Hyundai. În ciuda cererii scăzute din ultima perioadă pentru SUV-uri în Europa, Hyundai este de păere că acest model va fi un succes.

Noul iX35 va fi construit la uzina Kia din Slovacia. Hyundai are, de asemenea, planuri pentru a construi două noi modele MPV la noua fabrică din Cehia. Hyundai ix-onic va putea fi admirat la Salonul Autio de la Geneva din martie.
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUV
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close