Antena 3 CNN Economic Auto Haos la RAR, în toată țara: Șoferii așteaptă ore întregi în căldură, chiar dacă au programare. Cum explică instituția

Haos la RAR, în toată țara: Șoferii așteaptă ore întregi în căldură, chiar dacă au programare. Cum explică instituția

registrul auto roman
Reprezentanță RAR. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    25 Iul 2024   •   18:51

Şoferii care trebuie să facă verificări la Registrul Auto Român aşteaptă chiar şi câteva ore, deşi au programare! Situaţia se complică la miezul zilei, atunci când angajaţii au pauză de masă, iar coada stă pe loc, acuză şoferii. Reprezentanţii instituţiei dau vina pe anotimp.

În căldură şi cu nervii întinşi la maximum, şoferii fac coadă la punctele RAR din ţară. Situaţia se complică în jurul orelor de prânz, atunci când unii angajaţi au pauză.

Reprogramarea se poate face doar după alte câteva săptămâni, iar posesorii de maşini cu numere provizorii au cel mai mult de suferit.

De altfel, timpul de aşteptare este în creştere, o recunoaşte chiar instituţia. Solicitările au crescut faţă de anul trecut cu aproximativ 7%.

Experiența ultimilor ani ne arată că, în general, perioadele de vară sunt aglomerate în toate reprezentanțele RAR. În prezent, timpii de așteptare pentru programări sunt pe un trend ușor ascendent, în principal din cauza creșterii numărului total de solicitări generale în prima jumătate a anului 2023 s-au înregistrat la RAR 353.077 de cereri de activitate, comparativ cu 377.250 în aceeași perioadă a anului 2024, adică un număr de solicitări cu aproximativ 25.000 mai mare.

Instituţia acordă, printre altele, omologări, certificate de conformitate, autorizaţii şi efectuază în unele cazuri inspecţii tehnice lunare.

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close