Antena 3 CNN Economic Auto General Motors închide patru uzine care produc SUV-uri şi camionete

General Motors închide patru uzine care produc SUV-uri şi camionete

General Motors închide patru uzine care produc SUV-uri şi camionete
04 Iun 2008   •   13:03

General Motors, cel mai mare producător de automobile din lume, închide patru uzine care produc camionete şi SUV-uri (sport utility vehicle) din Canada, Statele Unite şi Mexic. Măsura gigantului din industria auto se bazează pe decizia de a se orienta spre maşini prietenoase cu mediul înconjurător. Recent au avut loc mai multe greve la uzine ale companiei GM, care au oprit producţia de SUV-uri, conform BBC.

În acelaşi timp, preţurile în continuă creştere ale combustibililor i-au determinat pe americani să se orienteze spre maşinile mia mici, şi, în acelaşi timp, mai economice. Din aceleaşi motive, GM ia în considerare chiar vânzarea mărcii Hummer.

Conducerea companiei a aprobat recent producţia în Ohio a unui nou model de Chevrolet, cu dimensiuni reduse, dar şi a autoturismului electric Chevrolet Volt, la uzina din Detroit.

Chevrolet Volt


Rick Wagoner (foto), şeful General Motors, a declarat că fabricile care se vor închide sunt Oshawa, din Ontario, Canada; Moraine, din statul Ohio; Janesville, statul Wisconsin; şi Toluca din Mexic.

Oficialii celui mai mare producător auto din lume au declarat că GM face paşii necesari pentru ?a răspunde agresiv cererilor tot mai mari de vehicule cu consum redus de combustibil dar şi pentru a răspunde noilor provocări economice din America de Nord.?

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close