Antena 3 CNN Economic Auto Frankfurt 2007 prezintă SUV-urile viitorului (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Frankfurt 2007 prezintă SUV-urile viitorului (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Frankfurt 2007 prezintă SUV-urile viitorului <font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
14 Sep 2007   •   05:36

Printre vedetele Salonului Auto de la Frankfurt rulează SUV-urile, din ce în ce mai elegante şi mai aproape de natură, în acelaşi timp. Linia clasică se îmbină cu dotările moderne, motoarele-hibrid muncesc cât pentru trei maşini, toate acestea aşteaptă reacţiile publicului şi vânzări pe măsura investiţiilor.

VW Tiguan a debutat la Frankfurt 2007, reprezentând o alternativă în piaţa aglomerată a SUV-urilor de talie compactă, segment în care rivalizează cu Toyota RAV-4, Land Rover Freelander sau Honda CR-V. Cu trei versiuni de echipare - Trend&Fun, Sport&Style si Track&Field ? Volkswagen oferă modelul util în orice situaţie: primele două sunt destinate uzului pe asfalt, iar ultima va rula minunat pe un drum de munte. Tiguan oferă tracţiune integrală potrivită cu transmisia manuală, dar şi cu cea automată şi şase trepte. Motorul diesel oferă minimum 150 CP, maximum 200 CP.

Un model controversat din punct de vedere al designului, cel puţin atâta timp cât nu au fost oferite deocamdată detalii despre motorizare, este primul Sport Activity Coupe (SAC) din lume, BMW Concept X6. Este vorba de un concept car ce combină formele de felină ale unui coupe cu componenţa mecanică a unui autoturism de teren. ?Un coupe cu capacităţi de off-roader?, aşa cum l-a prezentat însuşi autorul designului, Chris Bangle.



BMW prezintă, alături de Concept X6, şi o versiune hibrid a acestui SUV: Active Hybrid, cu un tren de rulare nou şi un consum de combustibil cu 20% mai mic, dar care păstrează aceleaşi performanţe. Sistemul hibrid de propulsie a fost dezvoltat de bavarezi alături de General Motors şi DaimlerChrysler: este vorba de două motoare electrice, care pot suplimenta puterea motorului cu aprindere internă, pot încărca bateriile sau se pot alimenta reciproc:



Porsche prezintă şi el o versiune îmbunătăţită, pentru Cayenne. Cayenne GTS, cu cei 405 CP şi o caroserie mai aerodinamică, ar putea reprezenta cel mai sport SUV de până acum, luând în calcul cele două scaune-scoică, înlocuitoarele banchetei din spate:



Constructorul spaniol SEAT debutează pe piaţa SUV-urilor compacte cu Tribu Concept - un vehicul de teren cu două uşi, prima maşină desenată de fostul designer Lamborghini, belgianul Luc Donckerwolke. Tribu împrumută platforma tehnică a lui Tiguan şi etalează o gardă la sol considerabilă.

Mitsubishi vine cu un proiect care va intra în producţia de serie în funcţie de reacţia publicului de la Frankfurt: Concept cX este un crossover compact cu linie de hatchback, cu un motor diesel care consumă puţin, dar care oferă însă o capacitate de doar 1,8 litri. Noutatea la acest tip de SUV o constituie şi panourile ce îmbracă habitaclul, realizate cu ajutorul tehnologiei Green Plastic ? produs din răşini provenite de la anumite specii de plante.

Construit pe platforma lui Dodge Avenger, Dodge Journey debutează la Frankfurt cu un look tradiţional, numai bun pentru a evoca imaginea de family-car, o combinaţie unică de SUV, combi şi MPV.

Kia Sportage a primit cadou un lifting de la producătorii coreeni, în aşteptarea deschiderii primei fabrici Kia din Europa. La suprafaţă, schimbările sunt minore şi au fost efectuate la nivelul radiatorului, retrovizoarelor sau jantelor. Pe de altă parte, suspensiile au fost întărite, iar frânele au suferit şi ele un upgrade la 300 mm şi făcându-le capabile să oprească maşina în 41,6 m. Peste toate acestea, coreenii garantează caroseria pentru o perioadă de zece ani, cu patru ani mai mult decât până acum.

Tot în zona SUV, Ford se pregăteşte să lanseze versiunea de serie a lui Iosis-X, Kuga. ?Un vehicul atletic şi carismatic ce marchează o desprindere clară de obişnuit, în acelaşi fel în care S-Max a făcut-o în segmentul MPV-urilor?, o prezintă Stefan Lamm, designerul sef responsabil cu exteriorul maşinii. Platforma C1 pe baza căreia au mai fost construite Focus şi Volvo S40 împrumută sistemul 4x4 al suedezilor.

GALERIE FOTO. SUV-URILE VIITORULUI. Sursa foto: tuningnews.net

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close