Conform organizatorilor, "manifestarea va cuprinde ?Forumul Siguranţei Rutiere? (9 octombrie, Palatul Parlamentului), adunarea generală a Federaţiei Europene a Victimelor Străzii ? FEVR ? (10-11 octombrie, Hotel SIR Lujerului), vizite documentare la autorităţi, instituţii, ONG care au atribuţii sau sunt preocupate de îmbunătăţirea siguranţei pe drumurile publice". Cu acest prilej, oficialităţi din autorităţile centrale şi locale, politicieni, experţi, specialişti, voluntari, jurnalişti sau simpli cetăţeni afectaţi de spectrul pierderii vieţii pe şosele vor dezbate documente, statistici şi realităţi, vor face propuneri şi vor adopta rezoluţii pentru un parteneriat strategic în domeniu.
?Forumul siguranţei rutiere? se organizează de câţiva ani, în ţări ca Spania, Olanda sau Elveţia, iar acum a venit rândul României să-l găzduiască. "Scopul evenimentului este ca fiecare asociaţie care participă la forum să-şi prezinte problemele cu care se confruntă în domeniul siguranţei rutiere şi să elaboreze strategii de acţiune, prin care să se alinieze la ţările care au avut succes pe această latură", a declarat, pentru Antena3.ro, Ion Mihail, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.
Acesta ne-a mai spus că "dorim să ne inspirăm din legile altor ţări şi să le implementăm în România, pentru că este important înainte de toate să previi un accident. Poliţia apare după ce se întâmplă un incident neplăcut, de aceea considerăm că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării ar putea avea un rol esenţial în educarea viitoriilor adulţi, la fel ca şi celelalte ministere".
Printre invitaţii acestui eveniment se numără Ovidiu Păcală, fiziciann, Ioana Ciorzan, de la Uniunea Naţională a Transportatorilor rutieri din România, Andrei Dragoş Ignat, şeful catedrei de circulaţie de la Academia de Poliţie Bucureşti, Cristian Constantinescu, secretarul Consiliului Interministerial de Siguranţă Rutieră, precum şi comisari din cadrul Poliţiei Rutiere.
Antena3.ro