Antena 3 CNN Economic Auto Ford vrea să vândă Volvo Chinei

Ford vrea să vândă Volvo Chinei

Ford vrea să vândă Volvo Chinei
10 Dec 2008   •   06:27

Volvo, chintesenţa clasei de mijloc suedeze, ar putea ajunge curând în mâinile chinezilor. Ford, proprietarul actual, se află în discuţii cu cel mai mare producător auto din China pentru a vinde marca.
Deja de săptămâna trecută, Ford anunţase că ia în considerare o posibilă vânzare a Volvo, ultima sa marcă din Europa.
În ultimii doi ani, grupul american a vândut multe din brandurile sale în încercarea de a echilibra bilanţul contabil. Iar acum se află sub o presiune şi mai mare în faţa celei mai scăzute pieţe de decenii.
Ford negociază cu Changan, una din cele şase mari mărci din China, pentru a vinde fabrica Volvo pe care o deţine din 1999. Se pare că negocierile au început luna trecută între preşedintele Changan, Xu Liuping, Changan, şefii Ford şi Volvo la un târg auto din Guangzhou. Dacă este încheiată această tranzacţie ar însemna ieşirea totală a producătorului american de pe piaţa europeană, după ce în ultimii doi ani a vândut Aston Martin, Jaguar şi Land Rover. Iniţiativa Ford vine pe fondul împrumutului cerut de General Motors şi Chrysler de 15 miliarde de dolari, pentru a ajuta companiile să treacă peste criză. Pe de altă parte, Ford aprecia că dacă situaţia nu se deteriorează poate traversa anul 2009 fără a accesa un împrumut guvernamental.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close