Antena 3 CNN Economic Auto Ford va construi o versiune electrică a van-ului Transit Connect

Ford va construi o versiune electrică a van-ului Transit Connect

Ford va construi o versiune electrică a van-ului Transit Connect
16 Apr 2008   •   17:59

Ford va lansa o versiune electrică modelului Transit Connect, un automobil destinat mediului urban. Versiunea verde a acestei maşini va fi disponibilă în Marea Britanie până la sfărşitul acestui an. Compania Smith Electric construieşte vehicule electrice de 80 de ani şi va colabora cu Ford la acest proiect de dezvoltare a unei noi game de automobile bazată pe platforma Ford Transit.

Dubiţa electrică va costa de două ori mai mult decât versiunea diesel dar Ford şi Smith Electric consideră că investiţia se va amorsa în cinci ani, anunţă The Green Car Website.

Cutia de viteze automată va transforma condusul într-o experienţă lipsită de stres şi chiar distractivă. Automobilul va avea o autonomie suficientă, de aproximativ 160 de kilometri între încărcări, iar viteza maximă se va situa în jurul valorii de 100 de kilometri pe oră.



În România, Transit Connect (în varianta fără motor electric) va fi primul automobil produs de uzina de la Craiova, recent intrată în posesia Ford.

Autoturismul va fi lansat la jumătatea anului 2009, conform declaraţiilor făcute de John Fleming, preşedintele Ford Europa. Ford speră ca, în acelaşi an, să se vândă 30.000 de unităţi, iar în viitor să se intre într-un regim de 50-60.000 de automobile vândute anual.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close