Antena 3 CNN Economic Auto Drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă sau restricţionată

Drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă sau restricţionată

1 minut de citit Publicat la 12:09 15 Dec 2007 Modificat la 12:09 15 Dec 2007
Drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă sau restricţionată
Potrivit unui comunicat de presă, pe DN 24A, Zorleni - Popeni - Epureni - Murgeni, în judeţul Vaslui, circulaţia este întreruptă din cauza autovehiculelor neechipate de iarnă, care patinează. Situaţia urmează să fie remediată de lucrătorii de la drumuri, care acţionează în zonă. DN 2D este blocat pe tronsonul Ojdula (Covasna) - Lepşa (Vrancea), pe porţiunea neasfaltată. DN 13E Zagon - Barcani, în judeţul Covasna, este înzăpezit pe o distanţă de zece kilometri.

Pe DN 12D Lunca de Sus - Miercurea Ciuc, în zona Ghimeş, judeţul Harghita, până în jurul orei 12,00 este restricţionat traficul greu de peste 7,5 tone. Pe DN 15B, în judeţul Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă, se circulă extrem de greu din cauza autovehiculelor grele neechipate cu lanţuri antiderapante. Pe DN 2M, în judeţul Vrancea, s-a degajat de zăpadă doar un sens de mers şi se acţionează pe celălalt. Pe DN 13, în judeţul Braşov, în zona Pădurea Bogăţii, se circulă cu dificultate din cauza autovehiculelor grele neechipate cu lanţuri antiderapante. În judeţul Argeş, pe DJ 703, Căteasca - Leordeni, care leagă autostrada A1 de DN 7 , pe o porţiune de cinci kilometri există polei şi se acţionează cu material antiderapant. Conform prevederilor legale, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să dapteze permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri/oră, în localităţi, sau 50 de kilometri/oră în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. De asemenea, trebuie folosite corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi sistemul de climatizare şi dezaburire. Legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire în afara localităţilor şi în timpul zilei. Conducătorilor auto li se recomandă să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. Autovehiculul trebuie să fie echipat cu pneuri corespunzătoare.

Conducătorii auto începători sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari. De asemenea, li se reaminteşte că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere este cu 20 de kilometri/oră mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Rompres

×
TOP articole
x close