Antena 3 CNN Economic Auto DN 75 ? blocat de o alunecare de teren

DN 75 ? blocat de o alunecare de teren

DN 75 ? blocat de o alunecare de teren
13 Feb 2007   •   12:45

Circulaţia pe DN 75, Câmpeni- Câmpia Turzii, se face pe un singur sens de mers, în apropiere de Vidolm, unde, pe o lungime de 20 de metri, terasamentul a fost distrus în urma eroziunii malului râului Arieş. În zonă se intervine cu două autobasculante şi două încărcătoare frontale pentru introducerea de rocă şi pietriş în vederea stabilizării malului şi opririi eroziunii.

Pe de altă parte, Drumul Judeţean 762 a fost deblocat în întregime, după ce, luni dimineaţa, o alunecare de teren a angrenat pe şosea pământ, pietriş şi copaci doborâţi, în zona satului Lunca Goieşti. Intervenţia drumarilor şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă a dus la deblocarea şi fluidizarea circulaţiei pe DJ 762 şi pe cei 20 de metri afectaţi de alunecarea de teren.

De asemenea, şi circulaţia rutieră pe drumul naţional DN 17 B, între localităţile sucevene Vatra Dornei şi Broşteni, se desfăşoară pe un singur sens în zona comunei sucevene Dorna Arini, după ce mai multe stânci s-au desprins de pe un versant şi au căzut pe şosea.

Încălzirea vremii şi precipitaţiile abundente sub formă de ploaie înregistrate în ultimele zile în Alba au provocat depăşirea cotelor de atenţie pe mai multe râuri. Astfel, cota de atenţie era depăşită, marţi, cu 5 centimetri pe râul Mureş, în dreptul oraşului Ocna Mureş.

Rompres

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close