Antena 3 CNN Economic Auto Detectoarele radar vor fi din nou ilegale

Detectoarele radar vor fi din nou ilegale

Detectoarele radar vor fi din nou ilegale
09 Iun 2007   •   10:23

Poliţia Română cere, din nou, interzicerea detectoarelor radar. Folosirea acestora este dur sancţionată în toate ţările Europei, mai puţin în România. Poliţiştii vor să interzică din nou dispozitivele antiradar, după numai 6 luni în care acestea au fost legale. Şeful IGPR, chestorul Valentin Fătuloiu, a afirmat că de săptămâna viitoare echipaje incognito vor monitoriza circulaţia pe tronsoanele de drum cu risc major de accidente şi că aceste acţiuni vor fi anunţate prin mass-media.

Şoferii vor mai avea o grijă - politiştii-spion. Îmbrăcaţi civil, ei vor filma şi fotografia orice mişcare greşită a conducătorilor auto. Politiştii-spion îi vor filma pe şoferii indisciplinaţi, după care vor semnala abaterile echipajelor în uniformă. Pentru ca şoferii să nu fie luaţi complet prin suprindere, oamenii legii vor monta in apropierea sectoarelor de drum supravegheate plăcuţe de avertizare.

O altă modificare pe care poliţiştii vor să o aducă actualului cod rutier se referă la examenele pentru redobândirea permiselor suspendate. Şeful IGPR vrea ca prin focurile reexaminării să treacă doar şoferii care comit accidente de circulaţie sau care sunt depistaţi că au consumat alcool.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close