Antena 3 CNN Economic Auto Decizia Curții Supreme în cazul suspendării dreptului de a conduce. În ce condiții pot scăpa șoferii de sancțiuni

Decizia Curții Supreme în cazul suspendării dreptului de a conduce. În ce condiții pot scăpa șoferii de sancțiuni

1 minute de citit Publicat la 13:59 21 Mar 2018 Modificat la 13:59 21 Mar 2018
o_1c946rf2lqok17591vcv1pg71h978.jpg
Sursa foto: foto- Pexels

Polițiștii sunt obligați să precizeze în procesele verbale încheiate pentru diverse abateri motivele suspendării dreptului de a conduce și perioada suspendării, a decis Curtea Supremă. În caz contrar șoferii vizați vor scăpa de sancțiune. 

Agenţii de circulaţie vor fi obligaţi de acum încolo să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate faţă de şoferul pedepsit cât şi temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenţia. Judecători ai Curţii Supreme au analizat, luni, un recurs în interesul legii făcut de Curtea de Apel Ploieşti, referitor la valabilitatea proceselor-verbale de contravenţie, prin care şoferii primesc şi sancţiunea complementară a suspendării temporare a dreptului de conducere. 

Instanţei i s-a cerut să stabilească dacă este suficient ca în procesul-verbal de contravenţie să fie trecută doar măsura reţinerii permisului de conducere sau trebuie să fie înscrise, în mod expres, şi măsura suspendării dreptului de a conduce, a duratei acestei măsuri şi temeiul legal. Instanţa a stabilit că agentul de poliţie trebuie să treacă în documentul de contravenţie şi celelalte menţiuni. În caz contrar, sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a circula este nulă, potrivit Adevărul

Curtea Supremă a ajuns să judece această problemă după ce a fost sesizată că în practica judecătorească au fost date mai multe soluţii diferite. Decizia actuală a instanţei va fi obligatorie pentru toate instanţele din România, imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial.
 

×
x close