Antena 3 CNN Economic Auto Daily Income. Cum afectează scandalul Volkswagen piaţa auto din România

Daily Income. Cum afectează scandalul Volkswagen piaţa auto din România

wwww.jpg
28 Sep 2015   •   12:10

Scandalul Volkswagen începe să-şi facă simţite efectele negative şi în Europa. Impactul bursier este unul uriaş, iar compania a pierdut zeci de miliarde de dolari. 

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat în ediţia de luni a emisiunii Daily Income, impactul pe care scandalul Volkswagen îl are inclusiv asupra României.

"Picarea atât de abruptă a acţiunilor la bursă, a acţiunilor Volkswagen, poate fi un indicator a ceea ce se întâmplă, dar acest lucru va fi clar în momentul în care oamenii vor amâna decizia de a cumpăra maşini Volkswagen. (...) Oamenii au avut încredere că aceste maşini, că aceste motoare diesel sunt la fel de puţin poluante ca şi motoarele pe benzină şi s-a dovedit că nu este aşa. Probabil că va fi un mare recul din punctul de vedere al maşinilor diesel", a precizat avocatul. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare. 

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close