Antena 3 CNN Economic Auto Dacia pune în vânzare Loganul în varianta GPL

Dacia pune în vânzare Loganul în varianta GPL

Dacia pune în vânzare Loganul în varianta GPL
21 Mai 2007   •   23:18

Dacia va pune în vânzare, începând de marţi, primele modele Logan disponibile în varianta cu alimentare alternativă, benzină şi GPL (gaz petrolier lichefiat), în toată reţeaua comercială a companiei. Modelul Logan berlină cu GPL va fi disponibil în versiunile Preference 1.4MPI şi Laureate 1.4 MPI, realizat în parteneriat cu Landi Renzo, lider mondial pentru piaţa de GPL.

Emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor care utilizează carburantul GPL sunt cu 18 la sută mai mici faţă de cele echipate cu motoare pe benzină. În plus, GPL este cu 50 la sută mai ieftin decât benzina.

Maşinile vor avea o autonomie de până la 1.600 de kilometri. Dacia asigură service-ul loganurilor cu GPL. Compania a vândut, anul trecut, aproape 200 de mii de vehicule, cu 19,6% mai mult decât în 2005, dar uşor sub estimări, în condiţiile creşterii exporturilor şi scăderii vânzărilor în România.

Cele două versiuni Logan GPL pot fi comandate, începând din data de 22 mai, în toată reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia, la preţuri avantajoase: 8 000 euro (Preference 1.4 MPI), respectiv 8 800 euro (Laureate 1.4 MPI).

GPL este un carburant a cărui utilizare oferă o siguranţă deplină. Instalaţia specifică este supusă unor reglementări severe la nivel european. Rezervorul GPL este realizat dintr-un material deosebit de rezistent, echipat cu cinci dispozitive de siguranţă, testat la 550°C, conform standardelor în vigoare.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close