Antena 3 CNN Economic Auto Cum să îţi parchezi maşina fără să poată fi ridicată sau despre ironiile Poliţiei din Iaşi (VIDEO)

Cum să îţi parchezi maşina fără să poată fi ridicată sau despre ironiile Poliţiei din Iaşi (VIDEO)

Cum să îţi parchezi maşina fără să poată fi ridicată sau despre ironiile Poliţiei din Iaşi (VIDEO)
03 Iun 2009   •   18:15
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Dacă în Bucureşti maşinile parcate neregulamentar sunt ridicate pe bandă rulantă, în Iaşi alta este situaţia. Un cititor al Antena3.ro ne-a semnalat faptul că ?pe zona adiacentă parcului Copou a străzii Peneş Curcanu, între Bulevardul Copou şi intersecţia cu Str. Aurora, stau zilnic parcate maşini sub semnul ?Oprirea Interzisă?.? În ciuda plăcuţei care anunţă că se ridică maşinile parcate în zonă şi a numeroaselor sesizări făcute de cititorul nostru, autorităţile nu iau nicio măsură, ba, mai mult, oferă explicaţii puerile şi ironice.

Totul a început de când agenţii de circulaţie nu au mai permis celor ce vin în Parcul Copou să parcheze pe Bulevardul Copou, fără ca nimeni să se gândească şi la străzile adiacente, care în intervalul orar 16:00 ? 21:00 devin necirculabile. ?Cei circa 1500 de locuitori din zonă se află astfel în imosibilitatea de a ajunge sau pleca de acasă, această stradă fiind singura cale de acces. Întreaga zonă din spatele Parcului Copou nu beneficiază de vreo altă cale de acces?, scrie M. Codreanu.

Momentele cele mai dificile se ivesc în momentul în care pe stradă se întâlnesc două maşini ce vin din sensuri opuse, ?pentru că una dintre ele este obligată să se urce cu roţile pe o bordură ce atinge şi înălţimi de 20 de centimetri, pentru a face loc celeilalte?. Mai mult, pe 2 iunie, în jurul orei 18:00, ?doi conducători auto s-au întâlnit pe acest sector de stradă şi nici unul nu a vrut să ?cedeze? şi să se urce pe bordură. Rezultatul a fost că cei doi şi-au abandonat maşinile şi au blocat şi mai tare traficul în zonă timp de câteva ore?, relatează M. Codreanu.



Cititorul Antena3.ro a solicitat agenţilor de poliţie din zonă să ia măsuri, însă de trei luni nu a primit decât răspunsuri încadrate "într-o plajă largă, de la bine intenţionate, până la batjocoritoare":

?Nu am ce face, nu îmi pot părăsi postul?

?Nu pot ridica maşinile pentru că nu mai este program la maşina care face aşa ceva?

?Nu pot să ridic maşinile de acolo pentru că nu încape platforma?

?Nu am pe cine sancţiona, pentru că nu sunt conducatorii auto prezenţi?

?Mergeţi şi plângeţi-vă la Primărie?

?Mergeţi să depuneţi plângere la sediul Poliţiei?

?Aveţi grijă să vă puneţi centura de siguranţă când plecaţi?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iași
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close