Antena 3 CNN Economic Auto Culmea absurdului: RCA pentru tractoare

Culmea absurdului: RCA pentru tractoare

Culmea absurdului: RCA pentru tractoare
26 Feb 2007   •   19:50

După ce am aflat că persoanele care nu pot vedea vor fi nevoite să plătească abonamentul TV, nu credeam că va mai exista ceva care să ne surprindă. Şi totuşi, ne-am grăbit cu concluzia. Între timp, au apărut noile asigurări RCA... poliţe de-a dreptul aberante! De acum încolo, asigurările RCA vor include şi Cartea Verde. Lucru bun, de altfel, pentru automobilele care circulă în afara României. Însă, ce legătură au aceste poliţe RCA cu tractoarele? Deşi pare de necrezut, proprietarii de tractoare vor fi nevoiţi să plătească asigurare pentru acestea. Cu toate că (putem băga mâna în foc) niciun şofer nu va pleca din România cu tractorul.

Cu toate acestea, lucrurile nu se opresc aici. Până şi remorcile şi semiremorcile tractate sunt stipulate în noile norme. O premieră cu adevărat românească! Astfel, pentru un tractor cu o capacitate mai mică de 45 CP, ţăranii (căci, în principiu, numai ?fermierii? sau ?agricultorii? mai deţin tractoare în România) vor fi nevoiţi să scoată din buzunar circa 120 de lei noi.

Potrivit cotidianului "Gândul", pentru un tractor cu o capacitate mai mare de 45 CP, ţăranii noştrii vor trebui să scoată din buzunar circa 610 lei noi. Iar dacă au făcut greşeala să-şi cumpere un autotractor cu semiremorcă, posesorii vor avea de plătit nu mai puţin de 1.940 lei noi! Oare ce va mai urma?

Adina Bumbeş

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close