Antena 3 CNN Economic Auto Cu ce maşini se plimbă Poliţia în occident

Cu ce maşini se plimbă Poliţia în occident

Cu ce maşini se plimbă Poliţia în occident
05 Apr 2007   •   09:26

O practică uzuală în Poliţia din toată lumea este înzestrarea departamentelor de cu maşini produse de constructorii autohtoni însă există şi cazuri în care autorităţile apelează la branduri străine. Un exemplu în acest sens este Poliţia Română care se identifică practic cu imaginea Dacia, şi a diverselor sale etape de dezvoltare.

În Germania, poliţia circulă cu maşini furnizate de Opel, Audi şi chiar Mercedes, iar dacă pe autobahn întâlniţi un Porsche alb-verde, cu girofar, nu ar trebui să vi se pară ciudat.

Francezii, cunoscuţi drept mari patrioţi, folosesc modele Renault pentru forţele de ordine, fie că sunt poliţişti sau jandarmi.

Spania apelează la vecinii francezi pentru a-şi utila o parte a patrulelor de poliţie. Modelul Peugeot 307 este un prieten de nădejde pentru poliţia iberică. În cazul suedezilor, aceştia aveau de ales între două branduri premium: Volvo şi Saab.

Italia este ţara unde grupul Fiat face legea când vine vorba de maşini pentru poliţie. Fiat Punto sau Grande Punto ori modele Lancia sau chiar Alfa Romeo reprezintă principalele mijloace de deplasare ale oamenilor legii din Peninsulă.

În Marea Britanie, o parte a forţelor de ordine folosesc puternicele SUV-uri Range Rover, dar şi modelul 307 de la Peugeot sau chiar Volvo V70.

În Statele Unite ale Americii, cam câte state, tot atâtea obiceiuri. Pentru trupele de ordine, cel mai mare producător american, General Motors, livrează modelul SUV, Chevrolet Tahoe, o maşină comparabilă, ca dimensiuni, cu... autobuzul 131 din Bucureşti. Ford îşi aduce aportul cu două modele puternice şi impunătoare, Crown Victoria, un sedan apreciat de taximetriştii din New York, dar şi SUV-ul Escape.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close