Antena 3 CNN Economic Auto Criza deblochează traficul auto din marile oraşe româneşti

Criza deblochează traficul auto din marile oraşe româneşti

Criza deblochează traficul auto din marile oraşe româneşti
11 Feb 2009   •   12:26

Din ce în ce mai mulţi români renunţă la contractele de leasing şi la taxiuri şi aleg transportul în comun pentru a reduce cheltuielile.
În cel mai aglomerat oraş al ţării, Bucureştiul, se circulă mai uşor. Poliţiştii de la Brigada Rutieră afirmă că au rămas doar câteva străzi şi intersecţii pe care se circulă la fel de intens. Însă doar dimineaţă şi seara.
O cauză ar fi faptul că mulţi dintre cei care au ales să-şi cumpere o maşină în leasing au renunţat la contract, după ce s-au trezit cu veniturile micşorate de criza economică.
Tot criza financiară a dus şi la scăderea numărului maşinilor de serviciu, scrie Evenimentul Zilei. Reducerea veniturilor face ca românii să cheltuiască mai puţini bani pentru transport.
Locuitorii Capitalei au renunţat să mai folosească maşinile personale, la fiecare drum prin oraş, iar oficialii Regiei Autonome de Transport au remarcat o creştere a numărului de călători din transportul în comun.
În schimb, încasările şoferilor de pe taximetre au scăzut drastic. Veniturile din luna ianuarie ale taximetriştilor au fost cele mai slabe din ultimii 20 de ani.
Antena 3

×
Subiecte în articol: criza transport trafic Brigada Rutiera
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close