Antena 3 CNN Economic Auto Românii au de aşteptat două luni pentru a-şi înmatricula maşinile

Românii au de aşteptat două luni pentru a-şi înmatricula maşinile

Reprezentanţele Registrului Auto Român nu mai fac faţă numărului mare de solicitări pentru trecerea emisiilor de dioxid de carbon în cartea de identitate a maşinii. Astfel s-a ajuns în situaţia în care înmatricularea durează mai bine de două luni. În plus, oamenii trebuie să alerge de la o instituţie la alta pentru a întocmi dosarul. Şoferii se plâng de birocraţie şi de lipsa personalului specializat.

Românii au de aşteptat două luni pentru a-şi înmatricula maşinile
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2008   •   09:22

Cu această situaţie se confruntă aproape toate marile oraşe din ţară. Dacă în Braşov se fac peste 100 de programări pe zi, în judeţele Cluj, Dolj, Iaşi, Sibiu, Timiş şi Suceava s-a ajuns la aprope 150 de programări pe zi.

În plus, susţin cei de la Jurnalul Naţional, deşi reprezentanţii RAR au declarat că trecerea emisiilor în cartea tehnică a maşinii costă 25 de lei, în realitate aceasta ajunge la 40 de lei.

România a fost invadată de maşini second-hand aduse din străinătate, odată cu intrarea în vigoare a noii metode de calcul a taxei de poluare auto. Aceasta prevede creşterea de până la trei ori a taxelor pentru înmatricularea maşinilor noi şi scade de până la zece ori în cazul maşinilor uzate. În schimb, durata de înmatriculare a unei maşini noi nu s-a modificat faţă de perioada similară a anului trecut.

×
Subiecte în articol: sofer
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Kamala Harris a intrat în topul favoriților pentru înlocuirea lui Biden
x close