Potrivit unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a solicitat ASF să prezinte un raport după finalizarea controalelor desfășurate la societățile de asigurări și să continue, într-un ritm mai accelerat, discuțiile cu reprezentanții transportatorilor.
'Cerem ASF să propună măsuri legislative după încheierea controlului și să-și continue activitatea, lucrând în beneficiul consumatorului', a menționat Vasile Dîncu.
Astfel, înaintea întâlnirii programate pe data de 25 ianuarie 2016, la care vor participa și reprezentanții Parlamentului, având în vedere că ASF este sub autoritatea forului legislativ, va avea loc o discuție intermediară, săptămâna viitoare, între reprezentanții ASF, ai asiguratorilor și cei ai transportatorilor. Discuțiile vor viza găsirea unor soluții la problemele semnalate de reprezentanții asociațiilor transportatorilor, respectiv încheierea de polițe de asigurare RCA pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislației actuale, posibilitatea suspendării plății RCA în cazul în care autovehiculul este imobilizat, achitarea poliței RCA în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, precum și plata mai rapidă a despăgubirilor.
Cu privire la posibilitatea individualizării riscului, care va avea ca efect plata poliței RCA în mod individual, reprezentantul ASF a arătat că aceasta este o temă aflată în analiza unui grup de lucru.
Potrivit comunicatului citat, vicepremierul Dîncu a luat act și de cererea transportatorilor pentru devansarea termenului pentru eliminarea accizei suplimentare pentru combustibil, afirmând ca va transmite această cerere Ministerului Finanțelor, în condițiile în care bugetul pentru 2016 a fost adoptat de Parlament.
Pe de altă parte, vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, au stabilit continuarea dialogului în ceea ce privește proiectul de lege privind serviciul de transport public local, aflat pe agenda Ministerului Dezvoltării, urmând ca vineri să fie organizată consultare publică asupra acestui proiect. 'Vreau să instituim un cult al dialogului civic asupra tuturor proiectelor de acte normative, pornind de la premisa că societatea civilă are un rol extrem de important în definitivarea politicilor publice', a subliniat Violeta Alexandru.
De asemenea, vicepremierul Dîncu le-a transmis transportatorilor că, până la sfârșitul anului, Guvernul are în procedură de avizare un act normativ privind plata arieratelor, inclusiv pe cele din domeniul transporturilor.
Vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul Violeta Alexandru, au avut joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții confederațiilor și asociațiilor transportatorilor, cei ai Autorității de Supraveghere Financiară și cei ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR)