Antena 3 CNN Economic Auto Comisia Europeană a aprobat preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors

Comisia Europeană a aprobat preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors

Comisia Europeană a aprobat preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors
25 Apr 2008   •   16:50

Comisia Europeană a aprobat preluarea diviziilor Jaguar şi Land Rover de către compania indiană Tata Motors, de la grupul american Ford. Tata Motors a achiziţionat de la Ford, în luna martie, cele două prestigioase mărci auto britanice, firma auto indiană plătind 2,3 miliarde dolari (1,5 miliarde euro) pentru această achiziţie. CE a dat undă verde acestei preluări, pe baza unei proceduri simplificate, constatând că nu există probleme majore de afectare a concurenţei pe piaţă şi în lipsa unor reclamaţii din partea competitorilor, scrie Rompres.

Potrivit agenţiei Press Trust of India, firma auto indiană plătind mai mult de două miliarde de dolari pentru această achiziţie. După ce a înregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari în 2007, compania Ford s-a declarat dispusă să vândă cele două mărci pentru a se putea concentra asupra vânzărilor din America de Nord. Grupul american a cumpărat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline şi marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. În luna martie a anului trecut, Ford a vândut Aston Martin, o altă marcă britanică, pentru 925 milioane de dolari.

Achiziţionarea mărcilor britanice de către Tata Motors marchează extinderea capacităţii de producţie a constructorului auto indian, care include modele precum Indica, Indigo, Sumo Grande, şi nu în ultimul rând Nano, automobilul care se vinde cu doar 2.500 de dolari.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close