Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, în mai multe zone ale ţării

Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, în mai multe zone ale ţării

Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, în mai multe zone ale ţării
14 Feb 2009   •   10:29

Viscolul şi ninsorile le dau mari bătăi de cap şoferilor care au drum prin nordul ţării. Oamenii se plâng că echipajele de dezăpezire nu se grăbesc să cureţe şoselele. Pe de altă parte, autorităţile împart amenzi pentru că şoferii circulă fără să aibă maşinile echipate de iarnă. În Pasul Gutâi, traficul rutier se desfăşoară cu mare dificultate şi asta din cauza faptului că drumarii, deşi au acţionat fără încetare, partea carosabilă este încă acoperită de omăt
În Maramureş, blocajele s-au ţinut lanţ din cauza maşinilor de mare tonaj care nu erau echipate corespunzător. Aceleaşi probleme şi în oraşul Baia Sprie. Ninsorile au transformat şoselele în adevărate patinoare. Nu au lipsit accidentele rutiere. Deşi situaţia era dificilă, maşinile de dezăpezire au intrevenit cu întârziere. Din cauza viscolului şi a zapezii care a acoperit carosabilul, la Satu Mare, maşinile cu gabarit mare au fost întoarse din drum.
Şi pe drumurile din vestul şi sud-vestul ţării se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind umed sau acoperit cu strat de zăpadă frământată de până la un centimetru. Potrivit Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara, circulaţia este îngreunată pe DN 57, între localităţile Şviniţa, judeţul Mehedinţi ? Cozla, judeţul Caraş Severin, unde se circulă doar pe o jumătate de carosabil, din cauza unor căderi de porţiuni de stânci. O firmă autorizată pentru detonări de stânci va încerca să înlăture urmările evenimentului, în cursul zilei de sâmbătă.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close