Antena 3 CNN Economic Auto Cimitirul mașinilor electrice. De ce au fost abandonate mii de vehicule pe un câmp din China

Cimitirul mașinilor electrice. De ce au fost abandonate mii de vehicule pe un câmp din China

masini pe camp
Mii de mașini electrice au fost abandonate pe un câmp din China FOTO: Profimedia Images
11 Aug 2024   •   07:00

Mii de mașini electrice au fost abandonate pe un câmp din apropierea satului Manwan, din China. Au început să apară acolo, printre parcelele agricole, în urmă cu câțiva ani. La început au fost câteva, însă numărul lor a crescut de la lună la lună. Văzute de sus, mașinile abandonate oferă imagini bizare, care au stârnit curiozitate. 


Misterul din jurul acestui cimitir nu a fost prea greu de elucidat: mașinile au făcut parte din flote ale companiilor de ride-sharing sau car-sharing, industrii care au fost într-o expansiune puternică în China până în urmă cu câțiva ani, dar care acum sunt în declin.

Unele companii chiar și-au închis activitățile din China și astfel au ajuns mașinile pe câmpuri. Iar „cimitirul” de lângă Manwan este doar unul dintre ele.

Multe din mașinile din Manwan au început să ruginească, de la unele au disparut faruri sau alte componente, care, probabil, au fost luate de localnicii din zonă, însă o bună parte din ele sunt într-o stare perfectă.

Nimeni nu știe ce se va întâmpla în viitor cu aceste mașini electrice, dacă ele vor mai ajunge vreodată să fie folosite sau dacă vor mai fi luate de pe câmpul pe care au fost abandonate

 

×
Subiecte în articol: masini electrice China ride sharing
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close