Antena 3 CNN Economic Auto Chevrolet Volt, prezentat la aniversarea General Motors

Chevrolet Volt, prezentat la aniversarea General Motors

Chevrolet Volt, prezentat la aniversarea General Motors
17 Sep 2008   •   12:16

General Motors a aniversat marţi 100 de ani de existenţă, eveniment care a marcat prezentarea versiunii de serie a automobilului hibrid Chevrolet Volt. Acest model este unul dintre cele mai aerodinamice produse vreodată de GM, compania dorind o maşină fără emisii de gaze poluante şi cu o autonomie de până la 65 de kilometri, potrivit Worldcarfans.com.



Chevrolet Volt este propulsat de o unitate electrică ce dezvoltă echivalentul a 150 de cai putere şi un cuplu maxim de 370 Nm. Energia electrică necesară motorului este furnizată de acumulatorii lithiu-ion de 16 kW.



Volt are şi un generator pe benzină, care poate alimenta motorul electric cu energie, şi în acelaşi timp, să încarce acumulatorii lithiu-ion. Acest ciclu extinde autonomia Chevrolet-ului Volt cu câteva sute de kilometri. Viteza maximă atinsă de Volt este de 100 de kilometri la oră.



Chevrolet Volt va fi construit la uzina Detroit-Hamtramck a GM, producţia modelelor din Statele Unite urmând a lua startul la sfârşitul lui 2010. Nu există informaţii despre preţul automobilului.



Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close