Antena 3 CNN Economic Auto Cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţeni poliţiştilor rutieri

Cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţeni poliţiştilor rutieri

Cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţeni poliţiştilor rutieri
06 Apr 2010   •   13:24
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) are, de săptămâna trecută, o nouă faţă pe internet. BPR şi-a lansat pe 3 aprilie un nou site şi pe care cetăţenii se pot informa mai rapid şi complet în legătură cu noile tendinţe din trafic şi din domeniul circulaţiei. Antena3.ro vă prezintă primele cinci întrebări adresate de bucureşteni poliţiştilor de la Rutieră şi care au stat la baza realizării noului site.

Brigada Rutieră a Capitalei a făcut un top al celor mai frecvente întrebări adresate de bucureşteni poliţiştilor rutieri, în primul trimestru al anului 2010 şi pe care le-au ambalat într-un nou site al BPR : informaţii despre avize, cereri tipizate, legislaţie, tamponări, educaţie rutieră sau întrebări frecvente.

?Am realizat noul site ca o continuare a celui vechi, dar prin tehnici evoluate şi o nevoie de informare a cetăţenilor. Dorim ca acest site să fie un flux de ştiri din trafic, un portal de informaţie şi un răspuns la orice întrebare a bucureştenilor. Noi primim periodic foarte multe email-uri şi am făcut analize pe ce îşi doresc aceştia în materie de informaţie rutieră. Astfel am realizat un top cinci al întrebărilor frecvente la care persoanele îşi doresc răspunsuri şi am purces la creearea unui site nou, care, zicem noi, este unul modern. De asemenea, site-ul poate fi şi o înlocuire parţială a activităţii poliţiştilor, pentru că primim des email-uri care conţin aceeaşi solicitare, iar astfel persoanele se pot informa online sau, dacă trimit mail-uri la Brigadă, noi putem să le răspundem rapid şi simplu, cu un link care face trimitere c?tre site. Şi trebuie să menţionăm că site-ul este realizat în totalitate de către poliţişti, fără să fi avut vreo firmă care se ocupă de pagina web a BPR?, explică pentru Antena3.ro Daniel Piştea, şeful Biroului de Educaţie Rutieră din cadrul BPR.

El adaugă pentru Antena3.ro că pagina web a Brigăzii de Poliţie Rutieră cuprinde îi rubrica de Educaţie Rutieră, unde sunt prezentate, printre altele, sfaturi preventive şi o pagină destinată copilului.

Iată primele cinci întrebări din topul BPR şi care se regăsesc pe site:

1) Cum pot afla câte puncte de penalizare am ?
2) Cât timp se poate circula pe drumurile publice din România cu un autovehicul înmatriculat în altă ţară ?
3) Testul de verificare al cunoaşterii regulilor de circulaţie pentru reducerea perioadei de suspendare este obligatoriu ?
4) Este legală trimiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei prin poştă?
5) Ce folii colorate se pot aplica pe geamurile autovehiculelor ?



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rutier circulatie site intrebari
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close