Antena 3 CNN Economic Auto Ceaţă densă. Vedeţi drumurile cu vizibilitate redusă!

Ceaţă densă. Vedeţi drumurile cu vizibilitate redusă!

Ceaţă densă. Vedeţi drumurile cu vizibilitate redusă!
08 Dec 2007   •   19:01

În zonele joase din sudul, sud-estul şi centrul ţării se semnalează ceaţă, în unele cazuri vizibilitatea fiind de sub 50 de metri. Pe şoselele din ţară se circulă cu dificultate din cauza ceţii dense şi a carosabilului în general umed.

Pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, vizibilitatea este sub 50 de metri, pe alocuri chiar sub 10 metri, existând astfel risc de accident. Vizibilitatea este sub 50 de metri şi pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe DN1A (în judeţul Prahova), pe raza municipiului Piteşti, pe DN65, DN7, DN7C şi DN73C (judeţul Argeş), în judeţul Ilfov, pe DN5 (Giurgiu), pe DN10, DN2B şi DN2C (Buzău), dar şi de la Buzău spre Râmnicu-Sărat şi până în zona Vrancea.

Se poate vedea până la distanţe mai mici de 100 de metri între Băicoi şi Nistoreşti (Prahova) şi pe DN1 (Prahova), în judeţele Vâlcea şi Olt, precum şi pe DN2 şi pe DN2A (judeţul Ialomiţa) sau pe DN2 şi DN1B (judeţul Buzău). În judeţul Giurgiu, pe DN6 vizibilitatea este sub 20 de metri.

Poliţiştii rutieri recomandă folosirea luminilor de ceaţă. Centrul Infotrafic reaminteşte că şoferii au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei mari cu care, de regulă, se circulă.

Se menţionează că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea şi că se impune mărirea distanţei în mers între vehicule. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, trebuie puse în funcţiune luminile de avarie, iar triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

Şoferii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone trebuie să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Măsura este recomandată şi celorlalţi conducători auto. Se mai precizează că pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe ceaţă, sunt mai greu vizibili în trafic.

Rompres

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close