Antena 3 CNN Economic Auto Cea mai nouă generaţie a Ford Focus, prezentată la Salonul Auto de la Detroit (FOTO)

Cea mai nouă generaţie a Ford Focus, prezentată la Salonul Auto de la Detroit (FOTO)

Cea mai nouă generaţie a Ford Focus, prezentată la Salonul Auto de la Detroit (FOTO)
11 Ian 2010   •   20:36

Cea mai nouă generaţie a Ford Focus a fost prezentată oficial la Salonul Auto de la Detroit. Potrivit topgear.com , mai avem de aşteptat cel puţin un an până când modelul va rula pe şoselele din Europa şi America de Nord.

În cadrul lansării de marţi, directorul Ford, Alan Mullaly, a declarat că noul Focus este cel mai important produs lansat de companie în ultimii 25 de ani.


Noul Ford Focus va fi aproape identic pe toate pieţele şi mai mult de 80% dintre componentele sale se vor regăsi pe toate versiunile. Motorizările noului Focus vor include un propulsor de 1.0 litri şi 89 CP, unul de 1,6 litri ce dezvoltă 170 CP şi un unul de 2.0 litri ce va avea cel puţin 230 CP. De asemenea, Ford va oferi şi două propulsoare diesel de 1.6 litri şi 128 CP şi de 2.0 litri cu puterea de 168 - până la 197 cai. Maşina dispune şi de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj şi şase trepte.




În cadrul Salonului Auto de la Detroit, Ford a prezentat noul motor pe benzină de 2.0 litri Ti-VCT (Twin Independent Variable Camshaft Timing).





Oficialii Ford au anunţat în cadrul evenimentului de marţi că intenţionează să producă şi un automobil electric, în anul care urmează.



Foto: topgear.com



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford salon auto Detroit
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close