Antena 3 CNN Economic Auto BMW X5 facelift, anunţat oficial (FOTO)

BMW X5 facelift, anunţat oficial (FOTO)

BMW X5 facelift, anunţat oficial (FOTO)
08 Feb 2010   •   12:31

BMW a îmbunătăţit cunoscutul său model cu tracţiune integrală X5, anunţând versiunea pentru 2010. În afara modificărilor efectuate la design-ul maşinii, producătorul bavarez a anunţat şi o gamă de motoare complet revizuită, o transmisie automată cu opt trepte în standard şi un nou sistem de asistare a conducătorului. Mai jos, fotografiile oficiale ale SAV-ului (Sports Activity Vehicle).


Exterior şi interior
BMW X5 este disponibil acum cu noi culori de exterior şi un alt décor interior, jante din aliaj uşor. Ampatamentul este lung, iar consolele, scurte în faţă şi în spate. Unghiurile montaţilor au fost concepute să se curbeze în sus, pentru a se uni la un punct imaginar de pe acoperiş, susţinând astfel impresia unei caroserii care este sprijinită cu putere pe roţile faţă şi cele spate.

Partea laterală a automobilului este extinsă prin liniile orizontale. Interiorul noului BMW X5 este echipat, standard, cu cinci scaune, dar există şi opţiunea unui al treilea rând de locuri pentru a face loc pentru alţi doi pasageri.

Motorizări
BMW X5 xDrive50i cu motor V8 echipat cu BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection reprezintă, datorită puterii de 300 kW/407 CP, vârful de gamă al modelului. Noul BMW X5 xDrive35i este propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC, ce dezvoltă 225 kW/306 CP.




O nouă generaţie de propulsoare ajută ca cele două variante diesel din echiparea BMW X5 să atingă raportul optim între performanţe şi consumul de combustibil. BMW X5 xDrive40d, cu motor cu şase cilindri dispuşi în linie şi bloc motor integral din aluminiu, este echipat cu TwinPower Turbo şi injecţie directă common rail de a treia generaţie pentru a dezvolta o putere maximă de 225 kW/306 CP.

Cu toate că se înregistrează un plus de putere de 15 kW faţă de predecesorul său, consumul mediu în ciclul de testare EU a fost redus la 7,5 litri/100 km. Noul BMW X5 xDrive30d are un nivel şi mai scăzut al consumului. Propulsorul diesel cu şase cilindri, cu o putere crescută cu 7 kW la 180 kW/245 CP, consumă, potrivit producătorului 7,4 litri/100 km în ciclul de testare EU. Toate motoarele respectă normele EU5 cu privire la emisii şi beneficiază de taxă de înmatriculare zero pentru piaţa din România.




Sisteme de asistare la condus
BMW X5 dispune de o multitudine de sisteme de asistare a conducerii, ca parte a programului BMW ConnectedDrive. X5 poate fi echipat cu Head-Up Display şi sistem Surround View (vedere panoramică pentru asistarea la parcare). În plus, oferă şi opţiuni precum Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii de deplasare), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză) şi Side View (vedere laterală).


Tracţiunea integrală BMW xDrive
Tehnologia inteligentă de tracţiune integrală permanentă, BMW xDrive, oferă şi calităţi în regim off-road, fiind disponibil standard. Sistemul asigură un reglaj variabil al cuplului transmis între puntea faţă şi cea spate.



Pentru mai multe amănunte, accesaţi comunicatul de presă ? BMW X5 2010 (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BMW
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close