Antena 3 CNN Economic Auto Bloodhound SSC, super-maşina proiectată să depăşească recordul mondial la viteză

Bloodhound SSC, super-maşina proiectată să depăşească recordul mondial la viteză

Bloodhound SSC, super-maşina proiectată să depăşească recordul mondial la viteză
23 Oct 2008   •   17:15

Inginerii britanici au proiectat super-maşina care ar putea depăşi recordul mondial la viteză. Bloodhound SSC este proiectată să depăsească viteza sunetului şi să atingă incredibila viteză de 1,610 kilometri pe oră în numai 40 de secunde. Maşina supersonică va fi condusă de Andy Green, pilotul care a devenit faimos pentu stabilirea actualului record de viteză, în 1997.
"Acesta este unul dintre cele mai interesante proiecte ale noastre." a declarat Richard Noble, unul dintre iniţiatorii proiectului, pentru BBC News. "Este o provocare căreia pur şi simplu nu putem să-i rezistăm." a mai adăugat acesta. Cu o lungime de 12,8 metri, maşina supersonică este proiectată să depăşească viteza unui glonţ. Numai 40 de secunde îi va lua super-maşinii Bloodhound SSC să atingă viteza maximă de 1.610 kilometri pe oră.
"Acest proiect constitue o adevărată aventură pentru echipa de ingineri." a spus John Piper, inginerul-şef al proiectului. "Deocamdată, proiectul merge conform planului, nu există nici un factor care să ne ridice probleme" a adăugat acesta.
Proiectul, ale cărui costuri se vor ridica la 10 milioane de lire sterline, va fi făcut public la Muzeul Naţional de Ştiinţă din Londra. Acesta va avea şi o latură educativă deoarece după atingerea recordului, super-maşina va fi expusă în mai multe şcoli britanice în încercarea de a creşte interesul copiilor pentru inginerie.
Ultimul record mondial la viteză a fost stabilit tot de Andy Green, fost pilot al Forţelor Aeriene Britanice. Aflat la comanda maşinii supersonice Thrust SSC, acesta a reuşit să atingă 970 de kilometri pe oră în numai 16 secunde.


Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close