Cel puţin 60 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza inconştienţei copiilor de bani gata care primesc pe mână maşini puternice imediat ce ajung la majorat. Viteza, alcoolul, dar şi teribilismul au lăsat în urmă zeci de drame şi sancţiuni prea blânde pentru autorii accidentelor.
În luna noiembrie, Andrei Andronie, fiul unui bancher reputat, conducea cu 180 de km pe oră pe Calea Floreasca din Capitală. A acroşat un alt autoturism şi a intrat în plin într-un taxi. Şoferul şi clienta acestuia au murit pe loc. Vitezomanul de 20 de ani a refuzat să sufle în etilotest. După 29 de zile petrecute în arest, Andronie Jr. a fost eliberat. Judecătorii au considerat că nu merită să mai rămână după gratii.
În august, altă răsfăţată a cluburilor din Capitală, Natalia Mateuţ, şi-a făcut praf bolidul din dotare. Nimeni nu a fost rănit, însă neatenţia tinerei la volan putea să ia o altă întorsătură. Era la al doilea accident în decurs de două săptămâni.
Iubitul Nataliei Mateuţ, Beniamin Ţântaş, şmecherul cu Bentley - aşa cum l-a numit presa - s-a aflat la originea unui alt accident pe drumul dintre Castelu şi Medgidia. Era urmărit de un poliţist de la Rutieră, după ce fusese prins că depăşise viteza. Nu a oprit la semnalele poliţistului. Acesta a ieşit pe contrasens cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, direct în faţa unui BMW care l-a izbit în plin. Poliţistul a ajuns în spital în stare critică. La următorul filtru de pe autostradă, şmecherul cu Bentley a spus că nu avea habar că fusese urmărit de un om al legii. Beniamin Ţânţaş este fiul unui milionar din Satu Mare, cunoscut sponsor PDL.
Un alt copil de bani gata, fiul unui consilier PDL din Tulcea, Alexandru Bibu, în vârstă de 17 ani, a provocat un accident teribil în luna iulie, pe Calea Victoriei. Atunci, un grup de pietoni a scăpat la mustaţă din faţa maşinii scăpate de sub control de către elevul care învăţa la controversatul liceu "Jean Monnet". SUV-ul pe care îl conducea fără permis a făcut praf alte trei autoturisme. Tânărul este în prezent cercetat pentru distrugere şi conducere fără permis.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere susţin că numărul accidentelor grave este în scădere, faţă de 2010. În bilanţul primelor nouă luni ale acestui an, au fost înregistrate 663 de accidente grave în Capitală, faţă de 709 în perioada similară a anului trecut. Printre victime au fost 60 de morţi, cu 19 mai puţini decât în 2010.