Antena 3 CNN Economic Auto BBC ameninţă că-l va da în judecată pe Stig, pilotul misterios al Top Gear

BBC ameninţă că-l va da în judecată pe Stig, pilotul misterios al Top Gear

BBC ameninţă că-l va da în judecată pe Stig, pilotul misterios al Top Gear
20 Aug 2010   •   11:41

BBC ameninţă că îl va chema în instanţă pe Stig, şoferul misterios al emisiunii Top Gear, pentru a-l împiedica să-şi publice autobiografia. Stig, şoferul anonim care îşi ascunde identitatea în spatele unei căşti de protecţie cu vizor fumuriu, intenţionează să scrie o autobiografie, însă BBC se opune deoarece asta ar însemna să-şi dezvăluie identitatea, relatează www.guardian.co.uk. Avocaţii BBC insistă asupra faptului că este obligat prin contract să-şi menţină ascunsă identitatea.

Personajul, care a ajutat Top Gear să devină a doua cea mai urmărită emisiune a BBC2, testează maşini şi instruieşte celebrităţile invitate la show (rubrica Vedeta în maşina cu preţ rezonabil) pentru a obţine un timp cât mai bun pe pistă. Actualul Stig a preluat ştafeta de la Perry McCarthy, după ce acesta a fost deconspirat.

BBC a precizat că autobiografia încalcă ?contractul încheiat şi acordurile de confidenţialitate? privind emisiunea.

Se spune că doar câţiva oameni importanţi din conducere, alături de prezentatorii Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, cunosc identitatea lui Stig.

Mai mulţi piloţi de curse au fost bănuiţi că şi-ar fi asumat acest rol, inclusiv campionii de Formula 1 Damon Hill şi Michael Schumacher. Schumacher, îmbrăcat în costumul lui Stig, şi-a scos casca anul trecut în timpul unei emisiuni Top Gear, după ce în presă începuseră să apară informaţii despre identitatea pilotului misterios.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: top gear BBC
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close