Antena 3 CNN Economic Auto Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în 4 ani

Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în 4 ani

În mai puţin de 10 zile, ar putea începe lucrările la primul tronson din autostrada Bucureşti - Braşov, între kilometrul 19,5 şi Ploieşti. Firma care a câştigat licitaţia aşteaptă doar ordinul de începere, ordin care depinde de bugetul de stat.

Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în 4 ani
11 Feb 2007   •   16:57

Astfel, în forma aprobată de Parlament, bugetul nu prevede sume pentru realizarea acestei autostrăzi. În acest sens, ministrul transporturilor a discutat cu premierul şi cu ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu şi au hotărât ca sumele necesare să fie alocate din Fondul de Dezvoltare. Finanţarea va fi aprobată, probabil miercuri, în şedinţă de Guvern. Lucrările ar putea fi finalizate în anul 2011.

Potrivit lui Radu Berceanu, unele dintre porţiunile autostrăzii Bucureşti-Braşov sunt foarte dificile şi foarte scumpe, cum ar fi tronsonul Comarnic-Predeal, acesta având estimate costuri de 1,3 ? 1,4 miliarde euro. Tronsonul de la Ploieşti până la Braşov va fi concesionat, prin licitaţie, unei firme internaţionale, pentru a termina rapid aceste lucrări, informează Mediafax. De asemenea, va fi lărgită centura de vest a Ploieştiului, urmând să aibă patru benzi de mers. Contructorul pentru această zonă va fi desemnat prin licitaţie, în perioada imediat următoare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close