Antena 3 CNN Economic Auto Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă pui "avariile" ca să mulţumeşti în trafic

Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă pui "avariile" ca să mulţumeşti în trafic

o_1bqn39sn71pt5ev65a21jt8r508.jpg
foto: Pixabay.com
23 Sep 2017   •   13:08

Pe şosele nu eşti niciodată singur. Acolo e o adevărată comunitate care trebuie să comunice, să-şi transmită informaţii, să-şi mulţumească reciproc, să se avertizeze. În această lume există un limbaj codificat pe care trebuie să-l cunoşti, ca şofer. Un semnal dreapta nu înseamnă neapărat că şoferul va vira la dreapta, o fază lungă îţi spune mult mai mult decât simpla nevoie de a vedea mai bine. Iată care sunt semnele pe care şi le fac şoferii în traficul din România.

Semnal dreapta – Poţi să depăşeşti. Dacă autoturismul din faţă merge foarte încet, şoferul, conştient că te ţine-n loc, te poate ajuta să-l depăşeşti. Dacă semnalizează dreapta înseamnă că drumul e liber şi nu vine nimic de pe contrasens. Oricum, semnalul lui poate fi luat doar drept sugestie. E imperios necesar să te asiguri şi tu. Doar tu răspunzi de viaţa ta şi a celor din maşina pe care o conduci.

Semnal stânga – Nu îl depăşi! Dacă şoferul din faţă, pe care te chinui să îl depăşeşti, îţi dă un scurt semnal stânga, te avertizează în acest fel că nu e cazul să te angajezi în depăşire pentru că vine ceva de pe contrasens. Crede-l pe cuvânt, vede mai bine!

Continuarea, pe Click!.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close