Antena 3 CNN Economic Auto Asiguratorii cer scumpirea cu 10% a asigurării obligatorii auto

Asiguratorii cer scumpirea cu 10% a asigurării obligatorii auto

Asiguratorii cer scumpirea cu 10% a asigurării obligatorii auto
08 Noi 2008   •   09:37

Asigurarea obligatorie auto s-ar putea scumpi din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă cei din domeniu. În disperare de cauză, autorităţile au decis să modifice de urgenţă legislaţia, pentru a limita scumpirea şi pentru a-i ajuta pe asiguratori. Deşi aceştia spun că preţurile au crescut în urma majorarilor tarifelor practicate de service-urile auto, în mod ciudat, nici o statistică nu consemnează acest lucru. Mai mult, dealerii auto spun că în unele cazuri piesele de schimb chiar s-au ieftinit.
În statistici nu sunt consemnate decât fluctuaţii minore, de 1-2 procente, ale tarifelor de service. Unii dealerii auto spun că din contră, cele mai frecvent schimbate piese s-au ieftinit. Iar service-urile care au crescut totuşi tarifele au făcut-o pentru că asiguratorii întârzie plăţile cu lunile.
Ca şi băncile, în ultimii ani firmele de asigurări au riscat enorm din dorinţa de a avea cât mai mulţi clienţi. Acum nu mai au soluţii şi, deşi tarifele au crescut semnificativ în ultimele luni, vor de la 1 ianuarie un RCA mai scump cu cel puţin 10%.
Intervenţia autorităţilor este mai degrabă tehnică. Se încearcă limitarea cheltuielilor firmelor de asigurări pentru a le proteja. Una dintre măsuri - companiile de asigurare nu vor mai putea oferi o reducere mai mare de 25% din prima standard de asigurare. Există însă şi veşti bune. De anul viitor şoferii nu mai trebuie să meargă neapărat la firma de asigurare, ci îşi vor putea achita poliţa şi prin intermediul internetului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: RCA
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close