Antena 3 CNN Economic Auto AAA Auto vrea să iasă de pe piaţa românească din cauza vânzărilor slabe

AAA Auto vrea să iasă de pe piaţa românească din cauza vânzărilor slabe

AAA Auto vrea să iasă de pe piaţa românească din cauza vânzărilor slabe
18 Iun 2008   •   12:52

Liderul pieţei de maşini second-hand, distribuitorul ceh AAA Auto ia în considerare retragerea din România şi Polonia, în cadrul unui program de restructurare lansat la începutul anului 2008 pentru rentabilizarea operaţiunilor. AAA Auto a înregistrat un declin de 24% al veniturilor în România, ţara noastră fiind singura piaţă unde distribuitorul ceh a înregistrat scăderi ale afacerilor. În 2007, în România, totalul tranzacţiilor cu maşini second-hand a fost de 530.091 de unităţi, pe când AAA Auto România a raportat vânzări de 484 maşini în primul trimestru al acestui an, faţă de 644 unităţi în perioada similară a anului trecut.

O decizie privind România va fi luată până în toamnă, a spus Kamil Ziegler, director al diviziei economice a companiei. AAA Auto a iniţiat amplul program de restructurare după evoluţia negativă din ultimul trimestru al anului trecut, care a generat pierderi de 4,9 milioane de euro la numai două săptămâni de la listarea pe bursa din Praga, scrie Cotidianul.

Deşi retragerea de pe piaţa românească părea să fie sigură, Jaroslav Smutny a declarat pentru Mediafax că AAA Auto va lua în considerare această posibilitate doar dacă pierderile diviziei vor continua să crească. ?Această informaţie a cauzat îngrijorare în ţările respective. Decizia finală nu a fost luată. Domnul Ziegler a vorbit doar la modul ipotetic (...) Decizia în acest caz se va lua în iulie?, a spus Smutny.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close