Antena 3 CNN Economic Auto A trecut zăpada, au rămas gropile. Drumurile din ţară au devenit un pericol pentru siguranţa şoferilor

A trecut zăpada, au rămas gropile. Drumurile din ţară au devenit un pericol pentru siguranţa şoferilor

A trecut zăpada, au rămas gropile. Drumurile din ţară au devenit un pericol pentru siguranţa şoferilor
10 Ian 2010   •   11:09

Şoselele din ţară au rămas pline de gropi adânci în urma zăpezilor căzute în ultima vreme dar şi a deszăpezirilor făcute incorect. Şoferii sunt nevoiţi să meargă cu viteză mică şi să facă slalom printre craterele din asfalt. Oamenii se plâng însă că din cauza drumurilor îşi strică maşinile.

În Timişoara cele mai multe străzi arată ca după bombardament. De fapt gropile au apărut după două săptămâni de iarnă. Şoferii spun că nu au cum să evite cratele formate pe şosele, iar autorităţile nu mişcă un deget pentru a le astupa.

Drumul Naţional 7, care tranzitează judeţul Hunedoara, nu a rezistat nici două ierni, după reabilitare. Şoseaua a devenit un adevărat pericol pentru şoferi şi maşinile acestora. Tot în Hunedoara, pe un drum reabilitat de numai câteva luni, în zona unui pod peste Mureş, gropile le fac viaţă grea şoferilior.

Şoferii se plâng că le sunt distruse maşinile şi sunt puşi în pericol în trafic. Autorităţile promit că vor remedia situaţia în câteva luni.

Situaţia este la fel de grea şi pe Drumul European 79, care leagă judeţul Gorj de Hunedoara. Firma din Ungaria care trebuia să se ocupe de modernizare nu a făcut nimic şi, după topirea zăpezii, gropile existente s-au transformat în adevărate cratere. Autorităţile locale au cerut Ministerului Transportului rezilierea contractului cu firma din Budapesta.

Situaţia nu e singulară. Multe drumuri naţionale, ce să mai vorbim de cele judeţene, arată ca după un bombardament şi iarna e doar la jumătate.



Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close