Antena 3 CNN Economic Auto 1 Mai aglomerat ca altul. Românii se mută la mare

1 Mai aglomerat ca altul. Românii se mută la mare

1 Mai aglomerat ca altul. Românii se mută la mare
01 Mai 2008   •   16:28

Prima zi de Mai a scos din casă mii de români. Marea, muntele, staţiunile balneare ori pădurile din preajma marilor oraşe sunt arhipline. Încă de joi, trenurile au fost aglomerate, iar circulaţia pe şosele greoaie. Mai cu seamă spre destinaţiile preferate pentru vacanţa de 1 mai. Maşinile merg bară la bară de la ieşirea de pe Autostrada Soarelui către Constanţa şi spre staţiunile de pe litoral, dar şi la munte, spre Valea Prahovei.

Rute alternative spre mare
Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii rutieri recomandă folosirea rutelor ocolitoare DN2A Hârşova - Ovidiu - Constanţa sau Autostrada Soarelui - Cernavodă - DN22C - Poarta Albă - DJ228 - Mamaia. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu multă prudenţă şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule. Peste 30 de echipaje ale poliţiei rutiere supraveghează traficul pe principalele drumuri din judeţul Constanţa, iar aparatele radar au fost suplimentate în această perioadă.

Probleme în trafic au fost încă de dimineaţă. Foarte mulţi turişti care au plecat joi spre litoral au avut de înfruntat aglomeraţia. Totuşi, gândul că vor ajunge pe plajă le-a dat şoferilor răbdare să circule şi în coloane. Nici turiştii care au ales ruta ocolitoare spre mare, prin Hârşova, nu au avut mai mult noroc. Din cauza drumarilor, care au sărbătorit prin muncă 1 mai, s-a circulat greu pe DN2 A, între Giurgeni şi Hârşova. Oamenii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close