"La voucherele de alimente, e vorba de 250 de lei, practic tranșa a şasea pe care o dăm acum, au fost virați banii pentru emitenții de carduri.
Emitenții de carduri în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.) și mâine cel târziu (miercuri - n.r.) virează banii către beneficiari, cei 2,4 milioane de români, așa încât sarcina este stabilită și termenul decalat.
Spun că este decalat, pentru că noi aveam termenul la sfârșit de aprilie, în ultima săptămână.
Cu această decalare, toți cei 2,4 milioane de beneficiari a câte 250 și de lei, adică 632 de milioane de lei care sunt virați către beneficiari sunt disponibili începând de joi, pentru a putea face cumpărăturile de Paște.
Citeşte şi: Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă
Apoi, este vorba despre cele 800.000 de pachete alimentare vor ajunge la centrele locale de distribuție.
Sunt în pachete cele 25 de kilograme de produse alimentare pe care le oferim. E ultima tranșă pe care o avem din vechea perioadă de programare.
Pachetul cu 24 de kilograme de produse alimentare cuprinde zahăr, ulei, făină, făină de mălai, alimentele de bază pentru 1.188.000 de beneficiari", a declarat ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, marţi, la Antena 3 CNN.
Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.
Vezi şi: Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest.
Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.
Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei.
Cine beneficiază de voucherele pentru alimente
De vouchere sociale pentru alimente şi mese calde beneficiază mai multe categorii de români:
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023
- persoanele - copii şi adulţi - încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.
- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023
- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Lista magazinelor din toată ţară unde pot fi folosite tichetele pentru alimente