Antena 3 CNN Economic Aeroportul din România unde s-a finalizat un nou terminal cargo. S-au investit peste 33 milioane de euro. Noi locuri de muncă

Aeroportul din România unde s-a finalizat un nou terminal cargo. S-au investit peste 33 milioane de euro. Noi locuri de muncă

aeroport oradea terminal cargo
aeroport oradea terminal cargo
de Alexandra Dima    |    13 Iun 2024   •   18:16

De astăzi avem primul parc industrial din România cu terminal de marfă conectat direct la pista de aterizare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Terminalul cargo de la Aeroportul Oradea a fost finalizat. Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, în cadrul căruia Consiliul Județean Bihor a pus la dispoziție terenul printr-o licitație de concesiune, iar CTP România a realizat integral investiția.

”Miercuri, 12 iunie, s-a realizat recepţia finală a terminalului cargo de la Aeroportul Oradea, o investiţie privată a companiei CTP România în valoare de peste 33 de milioane de euro. CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial din România cu terminal de marfă conectat direct la pista de aterizare/decolare. Desfăşurat pe un teren de 14,5 hectare, parcul cuprinde 3 hale cu spaţii de depozitare, logistice şi de producţie, în suprafaţă totală de 6,5 hectare. Obiectivul de investiţii mai include calea de rulare şi platforma de garare a avioanelor”, a anunţat joi CJ Bihor.

Este de aşteptat ca investiţia să genereze şi noi locuri de muncă.

Investiţii şi la Aeroportul Oradea, din Fonduri europene

Aeroportul Oradea a achiziționat echipamente de control pentru securitatea mărfurilor în valoare de 2,5 milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Următoarea etapă constă în obținerea acreditărilor necesare de la instituțiile abilitate și operaționalizarea terminalului cargo.

„Conform planului de afaceri, Aeroportul îşi propune să înceapă operaţiunile cargo cel târziu în cursul anului viitor şi în 5 ani să fie stabilizată activitatea, la nivelul terminalelor cargo din celelalte aeroporturi din vecinătate. Cel mai târziu până la sfârşitul lunii iulie se vor obţine acreditările necesare din partea instituţiilor competente, poliţia de frontieră, SRI etc. Din luna august, terminalul cargo va fi operaţional în totalitate”, a explicat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, citat de News.ro.

„Alături de celelalte terminale rutier-ferivoare, terminalul aerian completează infrastructura necesară pentru ca Oradea şi judeţul Bihor să se dezvolte în anii următori ca hub logistic major”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

×
Subiecte în articol: CJ Bihor Aeroport Oradea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Instanța a decis: Andrew și Tristan Tate sunt liberi să părăsească România
x close