Antena 3 CNN Economic A renunțat la visul american pentru a-i trata pe români

A renunțat la visul american pentru a-i trata pe români

Bianca Voinea
1 minut de citit Publicat la 10:26 20 Noi 2021 Modificat la 11:20 20 Noi 2021
Ovidiu Palea
Sursa foto: Antena 3

A încercat în primă fază să se integreze în sistemul de sănătate public, dar nu a rezonat cu ce a găsit acolo așa că s-a reorientat și a ales să meargă pe cont propriu cu un proiect privat.

Ovidiu Palea face parte din primele generații de medici care au terminat facultatea în anii ’90 și au plecat să lucreze în afara țării. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, promoția 1995, recunoaște că nu a avut „chimie“ cu sistemul românesc de sănătate.

A ajuns în America în 1998, iar un an mai târziu a început să profeseze ca medic rezident la Saint Agnes Hospital din Baltimore. Ulterior s-a mutat la Spitalul Universitar din Washington, specializându-se în anii care au urmat în anestezie și terapie intensivă.

A făcut primul pasul înapoi în România în 2007, când a intrat într-un parteneriat într-o clinică de imagistică. În primii ani de activitate a făcut „naveta“ între România și Statele Unite, specializându-se între timp și în terapia durerii, iar în 2011 s-a stabilit definitiv în țara natală.

Un an mai târziu a preluat și o policlinică multidisciplinară, iar în 2015 a obținut fonduri europene pentru construirea unui spital în are a investit 9 milioane de euro. 60% au fost fonduri nerambursabile, restul de 40% fiind acoperit din fonduri proprii și împrumuturi la bănci. Povestea antreprenorială a medicului este una de succes în primul rând pentru că a evitat de două ori din falimentul în cei 10 ani în care și-a tot construit afacerea.

Cum a reușit și ce presupune un proiect antreprenorial medical aflați din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Etichete: doctor
x close