Ministerul Educaţiei dă o şansă tinerilor care nu au absolvit examenul de Bacalaureat să intre pe piaţa muncii. Din acest an şcolar, aceştia pot urma cursurile unor colegii cu statut de şcoală postliceală, iar la final vor primi o certificare a calificării profesionale.
Economistul Mircea Coşea declară că această formă de învăţământ acoperă meseriile, un gol pe care îl are România, dar în cadrul universităţilor este aşteptată o calitate mai bună a studenţilor.
"Din punct de vedere al profesorului nu sunt foarte mulţumit, pentru că la universitate, aşteptăm să vină o calitate mai bună a studenţilor. În cazul de faţă e cu totul altceva(...). Ca economist, privesc cu destul de multă plăcere acest lucru, pentru că acoperă un gol pe care îl avem: meseriile", a spus profesorul Mircea Coşea, luni, la "
Daily Income".
"Meseriile au cam dispărut din România, iar colegiile ar putea să preia această activitate. Problema este dacă ele sunt capabile să ofere baza materială şi pregătirea necesară pentru aşa ceva, pe meserii adevărate(...). Graba cu care s-a făcut schimbarea mă face să mă gândesc că probabil vor exista anumite dificultăţi, dar ideea în sine o accept pentru că avem nevoie de aşa ceva", a mai spus Mircea Coşea.
Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu".